Pacte entre JxC i ERC a la Diputació de Girona per governar

JxCat tanca un acord de govern amb ERC a la Diputació de Girona i Miquel Noguer continuarà com a president

La primera vicepresidència serà per a Pau Presas i els dos partits afirmen que és un pacte "fort, potent i natural" a favor de l'independentisme.

Aquest dilluns s'ha donat a conèixer la composició de l'equip de govern de la nova corporació

pel que fa a la presidència serà per JxCat, i la vicepresidència primera, per a ERC. Ahir a la tarda el president de la Diputació de Girona, en funcions, Miquel Noguer, per JxCat, i Pau Presas, per ERC, han anunciat un acord per governar conjuntament la Diputació de Girona. 

Miquel Noguer ha assenyalat que aquest  “és un govern potent i natural i per governar durant tota la legislatura”. Pau Presas ha destacat el moment polític excepcional per a la unió de l'independentisme.

Durant la presentació han assegurat que totes les forces polítiques compromeses amb el país han estat generoses i que, dintre d'un context d'unitat estratègica de l'independentisme, totes quatre diputacions (i també la Diputació de Girona) són una peça clau pel suport a l'independentisme.

La suma de JxCat i ERC engloba 20 dels 27 diputats i diputades i es tracta de l'entesa entre els principals partits independentistes.

Foto: Diputació de Girona