Últim Ple Municipal telemàtic a Sarrià de Ter

Coincidin amb el primer dilluns ja fora de l'estat d'alarma, s'ha celebrat el darrer ple telemàtic de l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

D’entre els punts de l’ordre del dia, hi constava la modificació de crèdit del pressupost 2020, punt que s’ha aprovat per majoria absoluta de 9 vots a favor i 4 abstencions. En línies generals els regidors del plenari hi han donat suport, atès que es tracta d'una modificació avalada pel secretari. Les abstencions han estat per part de Poble Actiu Sarrià de Ter, formació que ha qüestionat la línia de pressupost de treballs a tercers de la Policia (càmeres de vigilància) ni tampoc, segons el PAS, "l'increment de la partida de la ràdio municipal", tot remarcant el seu desacord amb la "gestió actual de l'emissora". El segon punt ha estat la proposta de Ciutadans, relativa a preservar i fer efectiva la conciliació laboral i reducció de la b retxa de gènere arrel de la situació creada per la Covid-19, tots els grups municipals han coincidit que és de justícia aprovar aquest punt, i que la conciliació laboral sempre és positiu. Una altre moció d'aquest darrer ple telemàtic ha estat la del grup municipal del PSC, aprovada per unanimitat i que ha posat sobre la taula la millora de l’entorn amb recursos educatius de l'Ajuntament als centres educatius. Els incendis ocorreguts fa unes setmanes a l'empresa Auladell també ha tingut el seu espai al Ple. La moció presentada pels socialistes ha volgut fer un seguiment dels incidents i ha rebut el suport de tots els grups municipals, tot assegurant la necessitat de dur a terme aquest seguiment. 

El darrer ple telemàtic també ha estat marcat per d'altres punts com les propostes dels grups municipals d'ERC i Poble Actiu Sarrià. Per una banda la proposta conjunta relativa a la defensa de l'espai públic, i la moció també presentada pels republicans per clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola. En aquest punt la majoria dels grups municipals han estat d'acord en la seva aprovació excepte el grup de Ciutadans, que ha assegurat que no hi ha hagut judici per aquest tema. Enrique Porcar també ha considerat que afirmar que la monarquía és corrupta és quelcom 'fora de lloc'. Malgrat tot, la moció conjunta de Poble Actiu i ERC, s’ha aprovat per majoria absoluta amb 12 vots a favor i 1 en contra. Durant el torn obert de paraules, el cap de llista de JxSarrià, ha posat de manifest algunes observacions dels veïns del Pla de l’Horta, referent a les mesures previstes per la revetlla d’enguany al poble. L'Alcalde ha respost que la policia local estarà atent tota la nit per vetllar la seguretat del municipi. Al torn dels socialistes, s'ha posat sobre la taula tota una sèrie de preguntes. D’entre elles; l'obertura de la piscina municipal, la situació dels casals d’estiu, l'estat dels estudis acústics de les empreses Auladell i Agroport, o la valoració de la campanya “Menja a Sarrià, compra a Sarrià”. En referència a tot plegat, des de l’Equip de Govern han assegurat que en el cas de la piscina, els casals la podran utilitzar a partir de dijous 25 (dia en que es preveu la seva obertura). Sobre els estudis acústics. L’alcalde, va apuntar que el tècnic es poses en contacte amb la regidora socialista, Narcís fajula va afegir que al iniciar-se la pandèmia no es va poder avançar en aquest sentit. A banda, pel que fa a la campanya d’ajuts al comerç local, el regidor Santiago també va fer una valoració poositiva dels resultats. 

A la intervenció d'Edgar Castellanos (Poble Actiu Sarrià de Ter), el regidor ha apuntat diferents preguntes sobre els expedients electrònics tot sol·licitant poder tenir-hi accés. També ha demanat informació sobre la ordenança de guals; en concret sobre el termini per adaptar-se i quins procediments han de fer els veïns i veïnes en l'execució dels mateixos guals. Per acabar, i ja en referència a les qüestions derivades de l'Agència Catalana de l'Aïgua, Castellanos ha exposat la necessitat de demanar una 'segona opinió' d'un professional sarrianenc. En termes generals i sobre aquestes qüestions, Narcís Fajula ha explicat que sobre l'ACA no s'ha trobat la ocasió de contactar per fer-ne una 'segona valoració' a la projecció prevista a l'entorn del riu Ter. Sobre els guals, l'Alcalde ha apuntat que arrel de la crisi sanitària els plaços es van aturar i que a partir del dia 1 de Juny els comptadors ja s'han posat de nou en marxa. Precisament la crisi sanitària ha propiciat un marge d'un mes addicional en aquesta qüestió. Pel que fa a les ordenances, l'Alcalde ha apuntat que cal entrar una instància dirigida a serveis tècnics.

Abans d'acabar, l'Alcalde ha volgut desitjar una bona revetlla de Sant Joan apel·lant a la responsabilitat, precaució i moderació. Cal recordar també que  la propera convocatòria de ple ja serà presencial, tot respectant les mesures de seguretat sanitària pertinents.