Sant Julià aconsegueix obrir vies per recuperar la independència de Medinyà

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà es va reunir ahir amb diferents partits polítics catalans a Madrid per reobrir el procés d’independència de Medinyà. Les reunions van anar bé i amb bona sintonia, i s’estudiaran diferents fórmules perquè el poble es restitueixi després de l’intent fallit del 2018.

L’objectiu és aconseguir una excepció jurídica dins de les lleis actuals per a restituir Medinyà cinc anys després del rebuig del Constitucional. L’alcalde de Sant Julià de Ramis i Medinyà, Marc Puigtió, reconeix que van sortir “contents” de les reunions d’ahir a Madrid i l’opció més viable és buscar una excepció dins la llei de memòria històrica.

La llei de creació de municipis no permet recuperar la independència de Medinyà, ja que no assoleix el mínim d’habitants requerit. Marc Puigtió afegeix que les reunions i els contactes continuaran durant les pròximes setmanes per analitzar la viabilitat de les opcions posades sobre la taula ahir.

La delegació de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà a Madrid va comptar amb membres de l’equip de govern, com el mateix alcalde o els regidors Pere Pujolràs i Marc Sayols, però també de l’oposició, com és el portaveu de Junts, Josep Arbat.