L'Ajuntament de Girona aprova el projecte de rehabilitació de l'antic Cinema Modern

El pressupost total del projecte és de 3.832.614,68 euros , que es divideix en dues fases. La primera fase es divideix en dues parts: la primera té un pressupost de 1.628.583,07 euros i la segona té un pressupost de 453.440,51 euros. L’import del pressupost de la segona fase és de 1.634.685,22 euros. El projecte requereix una sèrie d’obres preliminars que tenen un pressupost de 115.905,89 euros . La primera part de la primera fase es dedicarà a la rehabilitació de la tercera planta de l’edifici, on  s’ubicaran les oficines de gestió del centre, a més d’una sala plató (d’uns 70 metres quadrats), un laboratori polivalent i sales de reunions. En aquesta fase s’actuarà també en els accessos a aquesta planta. 

El projecte preveu intervenir sobre 2.401,80 metres quadrats, que és la superfície construïda del conjunt actual del Modern. L’edifici està dividit en quatre plantes més la planta baixa, que serà el punt d’entrada a l’edifici des del carrer Nou del Teatre i que permetrà l’accés a les escales i a l’ascensor. 

En el marc de la segona part de la primera fase, es completarà l’adequació dels accessos a l’edifici i s’actuarà principalment a la segona planta, la que ocupa actualment el Cinema Truffaut. Aquesta fase consistirà principalment en la reforma de la sala annexa a la sala d’exhibició actual per fer-hi una segona sala de projeccions. Aquest espai, de 89,25 metres quadrats, tindrà una capacitat per a 79 persones.

Amb el projecte de rehabilitació, el Cinema Modern està cridat a ser un referent en la dinamització de la indústria cultural i creativa de la ciutat i del territori ja que serà la seu del nou centre d’arts i creació de Girona. “Es tracta d’un nou projecte molt ambiciós de dinamització econòmica, d’atracció de talent i de musculació de les empreses culturals. La rehabilitació del Modern no està concebuda no només com un espai per poder-hi dur a terme activitats artístiques sinó també com a epicentre de les indústries culturals i creatives de la ciutat”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

La segona fase del projecte inclourà la reforma de la sala principal de l’antic Cinema Modern, ubicada a la primera planta de l’edifici. Les actuacions permetran que la sala esdevingui un escenari complementari del Teatre Municipal que es preveu destinar a l’àmbit artístic de la dansa. La sala, que es planteja com a espai polivalent, tindrà una capacitat per a 199 persones i una superfície de 221 metres quadrats.El projecte d’obres es finançarà en part gràcies a la subvenció dels projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 i en part a fons propis.   

 Foto : Ajuntament de Girona