Aquest dimarts comencen les inspeccions a l’asfalt del carrer de Barcelona de Girona per comprovar la presència d’amiant a la via

Els treballs consistiran a extreure testimonis de l’aglomerat asfàltic del carrer de Barcelona per determinar-hi la presència d’amiant. Els resultats han de servir per identificar el contingut i la quantitat d’amiant de cada testimoni, la profunditat de la presència d’amiant respecte la calçada actual i el gruix de les capes d’asfalt que continguin amiant.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Germans Cañet Xirgu per un import de 11.028,36 euros (IVA inclòs). Les actuacions començaran demà a la ronda de Ferran Puig i aniran avançant i desviant el trànsit a mesura que es facin les extraccions.

Les actuacions, que inclouen també la ronda de Ferran Puig i la plaça del Marquès de Camps, s’allargaran fins dijous i es faran de les set de la tarda a les onze de la nit per tal de minimitzar les afectacions a la circulació.

La presència d’amiant sota l’asfalt del carrer Barcelona es coneix des de l’estiu de l’any 2009 durant les prospeccions prèvies a unes obres de reasfaltat. 

 

Foto: Ajuntament de Girona