Aena anuncia noves inversions a l’aeroport de Girona

En un termini de set anys s'executaran inversions per valor d'uns 400 milions d'euros per millorar la capacitat, fer reformes i ampliacions. Així, d'aquí al 2026 l'ens públic preveu fer arribar un ramal de l'Ave fins a la mateixa terminal.

El seu president, Maurici Lucena ha assegurat que en un termini de set anys s'executaran inversions per valor d'uns 400 milions d'euros per millorar la capacitat, fer reformes i ampliacions.

D’altra banda el Departament de Territori reclama al gestor aeroportuari més inversió per a l'aeroport gironí, així com una reducció de les taxes d'arribada i bonificacions del 20% a les de sortida.

que la terminal gironina és «estacional», i que només amb canvis en les tarifes es podrà arribar a una gestió «descentralitzada» de l'aeroport i tanmateix fer-lo «més competitiu». En aquest sentit, va remarcar que a Girona es paguen uns nou euros de taxa per passatger en aterratges, mentre que en altres aeroports europeus de característiques similars la xifra se situa entre els dos i tres euros. Així mateix, el conseller de Territori, Damià Calvetva acusar Aena de no vetllar pels interessos del territori.