L’Ajuntament de Sarrià de Ter aprova definitivament l’ordenança d’Olors

L’ordenança que es va aprovar per unanimitat en el Ple Extraordinari d’aquest dimarts es va deixar la taula la setmana passada, en el darrer ple ordinari del mes de setembre, perquè Hinojosa va presentar al·legacions i s’havien d’estudiar.

Tal com va explicar el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Josep M. Viladomat, les al·legacions es van desestimar excepte unes correccions gramaticals que s’han tingut en compte.

La nova ordenança aprovada inicialment el passat mes de juliol, té com a objectiu determinar el nivell de protecció de les persones davant de les emissions fixar els límits de l’impacte causat per cada activitat, establir els límits de la freqüència màxima tolerable, distingint entre els diferents tipus de sòl i evitar la intrusió de les males olors a l'interior dels habitatges. Una de les al·legacions que s’han acceptat és que l’ordenança només parlava d’activitats privades i ara el text hi afegeix també les públiques. 

L’ordenança també preveu que per poder garantir el seu compliment que l’ajuntament serà l’encarregat de fer les inspeccions, que es podran fer a través de tècnics municipals o a través d’entitats de control autoritzades. 

El consistori ja ha posat dues sancions a Hinojosa però per superar els decibels permesos de soroll - una de 900 euros i una altra de 12.000 euros- i està preparant una tercera sanció. La multa s’imposa pels sorolls que ha generat la paperera durant els darrers dos mesos i també serà de 12.000 euros.

L'Ajuntament de Sarrià també ha convocat als veïns aquest divendres una reunió informativa sobre la fàbrica Hinojosa, on s'informarà de les accions realitzades i les que es realitzaran en un futur. La trobada es realitzarà a la sala gran del Coro a les 20:30 h i el dia 18 d'octubre hi haurà una nova reunió a tres bandes entre l'ajuntament, Generalitat i empresa.

D’altra banda en el Ple Extraordinari també es va aprovar una moció sobre l’1-O que es va presentar de forma conjuntament, equip de govern (ERC) i els partits de l'oposició (Canditura de Progrés i PdeCat) . Els grups municipals van aprofitar per condemnar els actes violents a Barcelona d’aquest dilluns per part d’un grup de radicals, durant la commemoració del primer aniversari de l’1 d’octubre.