Girona posa en marxa els contenidors intel·ligents per la recollida selectiva

Els residus es podran dipositar entre les 7 h i les 22 h d'acord amb la fracció que correspongui segons el calendari. Caldrà que es col·loquin a les bosses de residus els adhesius codificats que l'Ajuntament ha facilitat i que identifiquen cada habitatge o establiment.

La finalitat de la proposta és fomentar i augmentar la recollida selectiva i, alhora, conscienciar la ciutadania per a la reducció dels residus. Durant les primeres tres setmanes d'implantació del nou sistema, personal tècnic d'educació ambiental informarà i assessorarà les persones que facin ús dels contenidors intel·ligents.

També s'han repartit bosses compostables per a la fracció orgànica per a sis mesos; bosses transparents per al rebuig i per als envasos per a sis mesos; bosses de ràfia per al vidre, els envasos i el paper; un imant amb el calendari de les freqüències de recollida de les fraccions; un díptic informatiu; adhesius codificats per identificar els residus, i dues targetes per habitatge o activitat per obrir els contenidors.

Els contenidors intel·ligents permeten, a través d'una targeta electrònica, identificar qui en fa ús i, per tant, la procedència dels residus, siguin d'un habitatge o d'una activitat concreta. Els contenidors estaran tancats i només s'obriran amb aquesta targeta que facilitarà l'Ajuntament a les persones autoritzades. D'aquesta manera, es podrà controlar l'ús indegut i indiscriminat dels contenidors.

Foto: Ajuntament de Girona