Creu Roja celebra el Dia del Medi Ambient sota el lema 'No deixis que es fongui'

Avui 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Per aquest motiu, Creu Roja Joventut (CRJ) ha posat en marxa la campanya de sensibilització i informació, ‘Missió possible: No deixis que es fongui’, l'objectiu és sensibilitzar la població de les conseqüències de l'avanç del canvi climàtic i els efectes sobre les persones.

Sota el hashtag #Nodeixisqueesfongui, les xarxes de Creu Roja Joventut i Creu Roja arrenquen aquesta campanya la primera setmana de juny. A més d'una campanya de sensibilització en xarxes, ‘Missió possible: No deixis que es fongui’ es materialitza en activitats en centres educatius, i accions de sensibilització en espais públics o privats. Aquesta campanya de Creu Roja Joventut té una forta vinculació amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 13: Acció pel clima.

L'Assemblea General de l'ONU el 25 de setembre de 2015, va adoptar o un conjunt d'objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots com a part d'una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que s'han d'assolir en els pròxims 15 anys.

L'objectiu número 13 pretén adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes. La campanya ‘Missió possible: No deixis que es fongui’, alineat amb aquest ODS, té com un dels seus eixos principals fomentar la importància dels petits canvis individuals per tenir cura del Medi Ambient. Per això, la campanya busca implicar les persones en la cura de la Terra i que es converteixin en agents actius de desenvolupament sostenible i equitatiu.

Creu Roja té un paper fonamental dins de l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible. Per millorar el coneixement de les ODS i promoure el seu compliment, Creu Roja compta amb la campanya ‘Imatges Sense Drets’. Dins de l'ODS número 13, ‘Imatges Sense Drets’.