Reivindiquen un bon cabal per al riu

Una trentena de persones van participar ahir a la tarda la 8a edició de la Palanganada del Ter, que organitza Aigua és Vida i l’Associació de Naturalistes de Girona.

Coincidint amb el Dia Internacional del Medi Ambient, es va dur a terme la protesta, una acció simbòlica al Pont de Pedra, per denunciar que el caban del riu està per sota dels límits legals i per reclamar que es compleixin els acords de la Taula del Ter i es mostren descontents amb la derivació d'aigua a Barcelona. Els activistes carregats amb palanganes, regadores, gots o garrafes, van llançar ahir aigua al riu Onyar des del pont de Pedra de Girona.

El 2017 diferents entitats, ajuntaments i el govern de la Generalitat van marcar el camí per solucionar el problema del cabal del Ter, provocat en gran mesura pel transvasament de l'aigua del riu a l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquell pacte es va acordar reduir, entre el 2018 i el 2023, la derivació d'aigua del Ter fixant una mitjana plurianual de 140 hm3/any.

Entre la trentena de persones que van participar en l'acció també hi havia diferents representants polítics. És el cas del cap de llista de Guanyem Girona, Lluc Salellas, acompanyat per altres membres del seu partit; així com la líder del PSC a Girona, Sílvia Paneque; la cap de llista d'En Comú Podem, Eugènia Pascual; i el número quatre de Junts per Catalunya-Girona, Martí Terés.

Foto: Aigua és Vida