Dipsalut activa el protocol per la presència del mosquit tigre

Un any més el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, s’ha activat el programa de Dipsalut, per el Suport a la Gestió dels Riscos Derivats de la Presència del Mosquit Tigre (Aedes Albopictus) a la demarcació de Girona.

De moment la presència de mosquit tigre és baixa o moderada, ja que la meteorologia, amb temperatures relativament baixes fins fa pocs dies, sobretot les nocturnes, ha frenat l’activitat. Tot i això, a partir d’ara l’activitat del mosquit tigre es començarà a incrementar, i per tant és important potenciar les accions de sensibilització amb la finalitat de que els ciutadans coneguin bé les mesures de prevenció per evitar la seva proliferació.

El president de l'Associació d'Empreses de Control de Plagues de Catalunya (Adepap), Quim Sendra, ha alertat que el mosquit tigre, les paneroles i la vespa asiàtica són les principals amenaces de plagues d'aquest estiu a Catalunya. Sendra va explicar que una primavera més càlida i menys plujosa del que és habitual, així com una previsió d'estiu calorós, poden fer que en les properes setmanes s'identifiqui l'existència de noves plagues.