El Grup Rubau ofereix els seus canons aeronebulitzadors per desinfectar de Covid-19 els espais públics de les comarques gironines

La maquinària reparteix microgotes que garanteixen un millor rendiment de la desinfecció que el sistema tradicional.

La iniciativa pionera s’ha iniciat a Girona, el consistori ha comptat amb el suport de l’empresa Construccions Rubau per agilitzar la desinfecció d’alguns dels carrers més transitats de la ciutat, com la plaça de Catalunya o el carrer Barcelona. En aquest cas, la neteja es realitza polvoritzant una solució diluïda de lleixiu al 0,1% des d’un camió. 

A banda, en el cas dels espais propers a edificis concorreguts, la neteja es mantindrà com fins ara. El servei de Girona +Neta actuarà diàriament a l’entorn de les comissaries de la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra i, de dilluns a dissabte, al voltant dels centres sanitaris i de les farmàcies; mentre que els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil desinfectaran l’entorn de les residències geriàtriques de la ciutat.

Pel que fa el servei que ofereix l’empresa Rubau utilitzant els aeronebulitzadors per desinfectar els carrers, s’hi afegiran poblacions de les comarques de Girona, d'entre elles Sarrià de Ter. L’alcalde del municipi Narcís Fajula, ha explicat que Rubau es va oferir voluntàriament a fer diverses desinfeccions alguns carrers de Sarrià per fer una prova inicial.

Foto: Aj. Girona.