A la demarcació de Girona es registren de mitjana més de 3.200 sinistres viaris l'any amb conseqüències greus

Gairebé cada 3 hores, hi ha un accident de trànsit greu a la província de Girona. Es tracta d'una xifra elevada si es té en compte que aquesta zona és la dinovena província amb més sinistralitat de gravetat.

A les comarques gironines hi ha 3.269 accidents de trànsit d'aquest tipus l'any. Aquestes xifres són el resultat de l'informe anual de l'Assegurança d'Unespa (Asseguradores espanyoles) i també s'hi analitza l'assegurança de l'automòbil. Es tracta d'una les assegurances més populars i a Girona té prop més de 500.000 vehicles assegurats. Segons la informació recollida per l'estudi i analitzant els morts d'accident de trànsit per les assegurades, sovint són gent gran i, sobretot, persones que superen els 75 anys. Seguidament, la segona franja d'edat més freqüent és la compresa entre els 45 i 54 anys. En tercer lloc hi ha els joves de 15 a 24 anys.

Durant tot l'any passat, van donar assistència a 132.180 incidents de les comarques gironines. Això representa que la província es troba gairebé a l'equador a l’estat i se situa en la número 26 pel que fa a assistència d'incidents de vehicles.

Foto: Diari de Girona