El jutge permet que l’exèrcit pugui dur uniforme a l’Expojove Girona

L’exèrcit espanyol podrà participar en l’Expojove de Girona, el saló de l’ensenyament que cada any se celebra a la ciutat al mes d’abril, i exhibir-hi elements bèl·lics i soldats uniformats. Ho ha decidit el jutjat de primera instància número 1 de Girona, que, en una sentència inèdita, compara l’exhibició d’elements militars en un saló educatiu i de futur professional amb la Fira del Còmic i la del col·leccionisme de Playmobil.

El març passat, l’Ajuntament i la Fira de Girona van sancionar l’exèrcit espanyol i li van prohibir participar en l’Expojove durant tres anys, ja que el 2017 hi havia acabat anant amb uniforme militar, fet que contravenia el codi ètic. El Ministeri de Defensa, però, va portar el cas als jutjats i va sol·licitar que, com a mesura cautelar i mentre no hi hagués sentència, es permetés que les forces armades mantinguessin l’estand en l’Expojove. El jutge va dictaminar que l’exèrcit podia participar en l’esdeveniment, però també va deixar clar que hi havia d’anar sense uniforme. 

Ara, el jutjat anul·la part de l’article d’aquest codi ètic i el reescriu fins al punt d’eliminar aquella part del redactat que esmenta que no s’exhibiran “elements bèl·lics”. Aquest canvi és el que permet que l’exèrcit pugui tornar a portar uniforme al saló Expojove.

Foto: ACN