El grup Dret de Defensa de l’1-O volen una instrucció més efectiva

Segons els advocats, la instrucció que s'està portant a terme no és «efectiva», en gran part per les dilacions indegudes que s'han produït des de la seva presentació i que aquest fet segons els advocats voluntaris «promou la impunitat dels agents», ja que per un costat no s'estan portant a terme les citacions corresponents i per l'altre s'evita que altres possibles investigats puguin ser reconeguts en rodes de reconeixement.

Els advocats han lamentat que aquesta situació perjudica «els drets fonamentals» dels seus patrocinats i és per aquest motiu que ahir mateix van entrar una queixa al jutjat per demanar que «es portin a terme les diligències essencials pendents, especialment les referides a la identificació dels querellats pendents». Pel que fa als que ja han estat identificats -que serien una desena- demanen que els comencin a citar en condició d'investigats.

La querella col·lectiva està presentada per tres ajuntaments gironins: Aiguaviva, Sant Julià de Ramis i Girona on hi ha unes 200 denúncies de ferits per les càrregues policials.

Foto: Aniol Resclosa