Absolen el grup que va arrencar una vuitantena d’estelades de matinada a Verges.

El Jutjat d'Instrucció 2 de la Bisbal d'Empordà ha absolt aquest dimecres el grup que va reconèixer haver arrencat una vuitantena d'estelades a la població de Verges la matinada del 30 al 31 de desembre passat.

La sentència descarta que els nou acusats jutjats dimarts cometessin un delicte lleu de furt, de danys o de coaccions i conclou que "no hi ha cap delicte ni en posar ni en treure símbols independentistes" perquè està «emparat» per la llibertat d'expressió. La Fiscalia no va acusar i l'acusació particular sol·licitava que els nou processats paguessin una multa de 900 euros cadascun.

La sentència recull que els nou jutjats formaven part d'un grup organitzat que es va desplaçar fins a Verges la nit del 30 al 31 de desembre amb l'objectiu de retirar estelades i llaços grocs de les faroles. De fet, segons recull la jutgessa, ells mateixos van reconèixer els fets als Mossos d'Esquadra, que van anar al municipi cap a les dues de la matinada i els van identificar. «Van dir que entenien que no estaven fent res il·legal i que la seva intenció era fer una tasca de neteja de la zona per neutralitzar l'espai públic», recull la sentència, que també detalla que és el mateix que els acusats que van comparèixer al judici van dir a la sala de vistes. La jutgessa també conclou que no s’ha pogut acreditar que destruïssin de forma total o parcial les banderes que van arrencar. 

Foto: El Punt Avui