Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/radiosarria.cat/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Els setze detinguts pel tall del TAV a Girona denunciaran la policia espanyola

Els setze detinguts pel tall del TAV a Girona denunciaran la policia espanyola

L’advocada, Montserrat Vinyets ha avançat que la denúncia, serà per “detenció il·legal” i que estan valorant el fet de presentar la denúncia el dia 15 de març, data en què estan citats a declarar, a tres quarts de nou del matí, als jutjats de Girona.

Vinyets va recordar que per la detenció del 16 de gener hi ha una persona que va ser lesionada al canell –els agents el van emmanillar quan sortia de casa–, l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater. Vinyets va argumentar que les detencions es van fer “sense respectar els requisits legals”. L’advocada va destacar que la policia espanyola va decidir detenir els sospitosos tot i no haver-los enxampat cometent un “delicte flagrant” ni emparar-se en altres motius com ara que no compareguessin si els citaven.

La campanya de solidaritat 21 raons vol denunciar la “repressió contra l’independentisme”. En total, hi ha 21 persones citades a declarar , 19 arran de la investigació de la policia espanyola oberta el 16 de novembre passat. Els altres dos investigats corresponen a les diligències dels Mossos: un arran del tall del TAV i el segon per entrar a la seu de la Generalitat i despenjar la bandera espanyola. El jutjat d’instrucció número 4 de Girona ha citat el primer investigat el 7 de març per aquesta acció i li atribueixen un delicte de desordres públics i ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions. S’ha convocat una concentració per donar-li suport. El 14 de març hi haurà una manifestació a les 19 h a la plaça del Vi i una concentració al matí davant dels jutjats el 15.

Foto: ACN