Se suspèn el judici contra els cinc acusats de destrossar els “tòtems de la Dignitat” de l’ANC per l’incendi a la sala de màquines dels ascensors dels Jutjats de Girona

Els cinc acusats s'enfronten a pagar, de forma solidària 305 euros pels desperfectes que van causar. A més d'una multa com a suposats autors d'un delicte lleu de danys. 

La Policia Municipal de Girona va identificar cinc dels suposats encaputxats que van fer malbé els "tòtems de la Dignitat" que l'ANC havia instal·lat a l'exterior de l'edifici Santa Caterina de Girona,  poc després dels fets i uns metres més enllà de la plaça dels Manaies, quatre dones i un home amb edats compreses entre els 32 i els 59 anys. Arran de la intervenció policial, l'ANC va poder recuperar algunes de les lones que els encaputxats s'havien endut.

Els tòtems estaven recoberts amb lones on hi havia els retrats dels consellers destituïts, el que estan a l'estranger i els 'Jordis'. 

Les van crear un grup de veïns de Lladó (Alt Empordà) per denunciar que hi hagi "presos polítics" i "exiliats" a Catalunya.