El jutjat cita a declarar aquest mes de juny a 22 policies nacionals investigats per les càrregues de l'1-O a Girona

El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha citat ha declarar durant quatre dies 22 policies nacionals investigats per les càrregues de l'1-O a diferents col·legis la ciutat. La majoria dels agents van actuar al col·legi Verd però també n'hi ha que van intervenir al Servei Municipal d'Ocupació, al Dalmau Carles, a la biblioteca Ernest Lluch o al Bruguera. A més, hi ha alguns policies que estan investigats per actuar en més d'un centre.

Segons recull la providència emesa pel jutjat, hi haurà cada dia set agents que han de comparèixer com a investigats els  10, 14 i 17 de juny i el darrer està citat per al 8 de juliol. Els investiguen per lesions, danys i tortures, els delictes recollits en la querella col·lectiva que van presentar els ajuntaments de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva, de la qual també en pengen les denúncies individuals d'uns 200 ferits.

Els 22 policies nacionals que hauran de declarar com a investigats davant del jutjat van actuar en diferents col·legis electorals de Girona ciutat durant el referèndum. De moment, són tots aquells a qui el ferits van poder identificar pel número de TIP.

No hi ha cap dels guàrdies civils que van carregar a Sant Julià de Ramis o Aiguaviva perquè, precisament, com ja va deixar clar el jutjat, de moment a aquests no se'ls ha pogut identificar.

Les declaracions dels 22 policies investigats es duran a terme, precisament, pocs dies després que l'Audiència de Girona hagi avalat que la Generalitat pugui ser acusació popular en la querella col·lectiva per l'1-O que van interposar els tres ajuntaments. Inicialment, el jutjat d'instrucció 2 va admetre'n la personació, però la fiscalia va recórrer la decisió interposant un recurs d'apel·lació, que va haver de resoldre l'Audiència. I la setmana passada, aquest tribunal va desestimar el recurs.

Foto: Ràdio Sarrià