Un jujat de Girona rep en un any 800 demandes contra Ryanair

Es va fer evident ahir en la presentació de la memòria de l’Audiència de Girona, referent al 2018. El seu president, Fernando Lacaba, va detallar que entre els jutjats que tenen “una sobrecàrrega important” hi ha el mercantil. El 2017 hi van entrar 864 assumptes i el 2018, 1.480. Aquestes 800 demandes son altes perquè “no tan sols inclou les interposades per usuaris que van arribar o marxar des de l’aeroport de Girona-Costa Brava, sinó també les d’aquelles persones que tenien el seu vol d’origen o de destí de Ryanair en qualsevol punt de l’Estat”.

A més d’aquests greuges, es va aprofitar ahir per donar a conèixer quines reclamacions s’inclouen a la memòria. Algunes són la creació d’una nova plaça de magistrat per a la secció primera de l’Audiència; un altre jutjat de primera instància a Girona per “evitar anar cap al col·lapse”, i que es faci realitat el jutjat 9 de Figueres.

Pel què fa al jutjat de família, va passar d’ingressar 2.758 assumptes el 2017 a rebre’n 2.885 el 2018. Lacaba va admetre, tot i així, que l’any passat va acabar demanant disculpes a ciutadans de Girona “perquè els afers de família no anaven bé”.