Declara L'excap de la Regió d'Emergències de Girona com a investigat pel comboi de protesta desprès de l’1-O

L'excap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, ha declarat aquest dimecres als jutjats de Girona com a investigat pel comboi de protesta que van fer els Bombers davant la Guàrdia Civil l'endemà del referèndum. Davant del jutjat d'instrucció 2, Enric Cano ha explicat que aquell dia no estava de guàrdia i que les seves funcions -d'acord amb el nou decret emès per la Generalitat- eren purament "administratives".

La investigació detalla que els bombers van proferir "insults i expressions" de menyspreu als agents i que també els van fer la botifarra. Després, el comboi va enfilar cap al centre de la ciutat, fins arribar a la plaça del Vi (on s'havia convocat una concentració).Durant la declaració d'aquest matí, el jutjat ha demanat a Enric Cano quin rol va tenir aquell dia. L'excap de la Regió d'Emergències, que ha declarat assistit per l'advocat de la Generalitat, ha respost que el 2 d'octubre del 2017 ell no es trobava de guàrdia. La investigació està oberta pels delictes de malversació de diners públics i abandonament de destí de funcionari.

En el cas de la malversació, seria perquè els Bombers van utilitzar recursos propietat de la Generalitat destinats a apagar incendis i fer salvaments. I pel què fa a l'abandonament de destí, seria perquè -segons detalla la denúncia- "durant hores" la Regió d'Emergències de Girona no va comptar amb aquests efectius "i per tant no haurien pogut atendre qualsevol urgència".

Foto: ACN