Nens i nenes de les escoles del Pont Major treballen els processos migratoris a través del projecte artístic “Plantar maduixes”

Aquesta tarda a les 5 s’inaugurarà al Centre Cívic Pont Major la mostra amb els resultats de la feina feta durant tot el curs. La iniciativa s'inclou dins de la jornada artística del barri, emmarcada en el pla comunitari Construïm Ponts i que té com a objectiu ajudar els infants i joves a gestionar les seves emocions a través de l’art.

Els nens i les nenes de les escoles Carme Auguet i FEDAC-Pont Major i de l’escola bressol El Pont exposaran aquesta tarda els treballs que han elaborat durant tot el curs dins del projecte artístic “Plantar maduixes”. La mostra s’inaugurarà a les 17 h al Centre Cívic Pont Major i s’emmarca dins de la jornada artística del barri.

El projecte “Plantar maduixes”, impulsat per la cooperativa Cultural Rizoma, pretén generar un espai comú de treball al voltant de l’art i la cultura contemporània entre els infants d’educació infantil de les tres escoles del barri del Pont Major perquè coneguin i entenguin la realitat social i cultural del seu entorn.

Concretament, la iniciativa tracta el sentiment de desarrelament i d’arrelament que es produeix en els processos migratoris i en què, com en el cas de les maduixes, les arrels no creixen verticalment, enfonsant-se en la terra, sinó en forma d’estolons, és a dir, de tiges horitzontals que creixen subterràniament sota la llum del sol. Per treballar-ho, els infants han construït un autoretrat utilitzant diverses tècniques artístiques i de treball col·laboratiu amb el suport i la participació de la seva família i de la resta de companys i companyes, i han estudiat l’entorn immediat del barri i la ciutat de Girona a través de l’art digital i sonor.

La jornada artística del barri és una de les actuacions socioeducatives que impulsa el pla comunitari Construïm Ponts, de l’Ajuntament de Girona, i que té com a objectiu ajudar els infants i joves dels centres escolars del Pont Major a gestionar les seves emocions a través de l’art.   

L’exposició del projecte “Plantar maduixes” es podrà visitar del 5 al 20 de juny, de 10 a 12.30 h i de 17 a 20 h, al Centre Cívic Pont Major.