Previous Next

Detingudes dues dones a Girona per sostreure joies a una dona d’edat avançada que havien cuidat al Montsià

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta durant una inspecció en una botiga de compravenda d’or de Girona. Els agents van detectar un contracte on les joies venudes podrien ser de procedència il·lícita. Concretament, es tractava d’una medalla i una placa amb un nom inscrit, una cadena, un penjoll i una creu, amb un valor de 2940 euros.

Per tal de fer les comprovacions els mossos d’Amposta, amb coordinació amb agents d’investigació de Girona, van contactar amb la persona que constava amb el nom inscrit a la placa, un home de Sant Jaume d’Enveja (Montsià). Aquest va relatar que des de feia temps trobaven a faltar joies de la casa de la seva mare, però que encara no ho havia denunciat. A més, la víctima va reconèixer com a seves les joies recuperades.

La policia també va contactar amb la persona que havia venut els objectes, una dona de 53 anys. En un principi, va explicar que se les havia trobat, però finalment va reconèixer que les joies les hi havia donat la seva germana, la qual havia cuidat una dona a Sant Jaume d’Enveja. Per aquest motiu els agents van detenir les dues dones el passat dia 28 de gener, una com a presumpta autora d’un furt, i l’altra com a presumpta autora d’un delicte de receptació. Les detingudes van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de comparèixer davant del jutge quan siguin requerides.