L’Ajuntament de Girona reforça la policia de proximitat amb una nova subcomissaria a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

Santa Eugènia i Can Gibert del Pla són dos barris amb una alta densitat de població i d’habitatges que, a més, per les seves característiques de dinamisme i mobilitat, fan que siguin un punt estratègic per portar a terme una prova pilot en matèria de policia de proximitat a la ciutat. A més,  també s'ha tingut en compte la proximitat amb la zona de les hortes.

Des del consistori s’ha arribat a un acord amb la família Masó, propietària de la masia Burrassó situada al bell mig de la frontissa de Santa Eugènia, per adquirir l’edifici i ubicar-hi el nou equipament municipal. Es preveu que la formalització de la compra es porti a terme abans de l'estiu i, tot seguit, s’adequarà l’espai per adaptar-lo als nous usos policials abans d’acabar el 2019.

“La masia es troba en el lloc ideal per treballar la policia de proximitat. La presència d’agents al barri permetrà augmentar la percepció de seguretat i agilitzar les actuacions policials a la zona”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha afegit que “per aquest govern la seguretat és una prioritat, i amb aquesta compra garantim a més la preservació d'un patrimoni arquitectònic històric del poble de Santa Eugènia de Ter i de la seva relació amb les hortes”.

La finca en qüestió és una antiga masia de l’antic poble de Santa Eugènia coneguda en el veïnat com a “Can Borrasó”. Anys enrere havia estat envoltada de camps de conreu però amb el pas de temps ha quedat envoltada per una densa trama urbana d’habitatges. Tot i així, l’edifici està situat confrontant amb una zona d’espai lliure i d’esbarjo, el parc de Núria Terés i Bonet, que el fa molt visible i emblemàtic dins el conjunt urbà.

Amb aquesta adquisició, el consistori aconseguirà preservar un dels elements patrimonials històrics dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, ja que la masia està integrada dins del paisatge identitari de la frontissa. Pel què fa als objectius policials, a banda de la major proximitat en els casos que requereixin d'actuació policial, la voluntat és que la subcomissaria pugui estar oberta permanentment amb la presència d'agents de la policia municipal, i que ofereixi els serveis bàsics de manera que els veïns no s'hagin de desplaçar fins a la comissaria central del carrer Bacià.

Foto:Ajuntament de Girona