Detinguts dos falsos comercials al Gironès per estafar gent gran prometent matalassos i coixins beneficiosos per la salut que mai els eren entregats

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dia 31 de maig a Girona, dos homes, de 53 i 57 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Torroella de Montgrí, com a presumptes autors de tres delictes d’estafa.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta entre els mesos d’abril i maig d’enguany arran tres denúncies per unes presumptes estafes succeïdes a la població de Campllong .

Les tres víctimes, dues dones i un home d’edat avançada, van explicar que havien rebut la visita d’uns homes que acreditaven ser agents comercials d’una empresa de mobles i matalassos.

En les tres ocasions van comprar matalassos i coixins beneficiosos per la salut i de tipus ortopèdic, per un valor total de 1.000 euros, però mai van arribar a rebre els productes, tot i la promesa de l’enviament en quinze dies després del seu pagament.

Els mossos de la Unitat d’investigació de Girona, que es van fer càrrec dels casos, van esbrinar la manera d’estafar d’aquests dos falsos comercials. Els autors triaven les seves víctimes, sempre d’edat avançada i que residien en llocs aïllats, per tal guanyar-se la seva confiança i evitar que ningú pogués interferir. En ocasions per obtenir més confiança els comentaven que coneixien els seus veïns.

Els oferien productes beneficiosos per la salut del descans que oscil·laven des de 50 fins a 850 euros. Un cop feien el pagament els estenien un albarà o factura signats com a comprovant, i els emplaçaven a rebre el producte en quinze dies. Passat aquest termini no rebien res i s’adonaven que havien estat víctimes d’una estafa.

La Unitat d’Investigació va comprovar que l’empresa amb la qual s’acreditaven no tenia cap vinculació real amb els dos comercials ni amb els documents que exhibien,  que eren semblants a una empresa real i molt coneguda.

Fruit de la investigació, el passat 31 de maig, els mossos van detenir els presumptes autors del fets a Girona. Els detinguts, un d’ells amb antecedents per fets similars, seran citats properament per declarar davant l’autoritat judicial competent quan siguin requerits.

Els mossos aconsellen que la gent gran que està sola a casa no obri les portes a persones desconegudes ja que poden venir amb la intencionalitat de robar o estafar. Altrament els familiars o l’entorn més proper dels ancians poden vetllar i aconsellar per tal que desconfiïn de persones desconegudes i molt més si venen amb el pretext de vendre productes i no fer una entrega immediata del bé adquirit.

Els mossos demana que es denunciï sempre els fets delictius, ja que qualsevol informació facilitada  ajuda a combatre’ls. Les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) de les comissaries donen servei les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.