Concentracions contra la detenció de nou persones vinculades als CDR

A Girona més de 1.500 persones van protestar ahir a Girona,  contra la detenció de nou activistes independentistes en una operació de la Guàrdia Civil a sis municipis catalans. L'independentisme va respondre la detenció dels nou membres dels Comitès de Defensa de República (CDR) amb manifestacions de protesta arreu de Catalunya.

A la capital gironina, el manifestants van concentrar-se a la plaça del Vi i van anar fins a la Comandància de la Guàrdia Civil, al carrer Emili Grahit,  per reclamar l’alliberament dels detinguts, van cridar consignes a favor de l'alliberament dels detinguts i de la independència. Allà, precisament, on van arribar pels volts de les nou del vespre, hi va haver moments de tensió, quan alguns dels manifestants van intentar retirar una de les  tanques que protegien l'edifici de la Benemèrita i els antiavalots dels Mossos ho van evitar.

També hi va haver actes de protesta a Banyoles i a Ripoll. A Figueres els manifestants es van concentrar a l'accés de la presó del Puig de les Basses, on hi ha reclosa l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Foto: ACN