Can Gibert i Santa Eugènia demanen més seguretat als barris

Un centenar de persones s'han concentrat aquest passat diumenge a la plaça de les Cordes de Girona per reclamar més seguretat als barris de Can Gibert i Santa Eugènia.

Asseguren els veïns viure una degradació dels barris en tema de seguretat i demanen una major actuació de les administracions. Sota el lema “per un barri més segur”, reclamen a les administracions més implicació als barris. Les seves principals reclamacions són més seguretat, més neteja i combatre les ocupacions. 

Volen deixar clar que aquestes mobilitzacions no tenen res a veure amb les associacions de veïns dels dos barris, és una mobilització veïnal asseguren. El moviment va començar amb un grup de whatsapp de tres persones, que s'ha anat ampliant fins a mobilitzar un gran grup de gent, farta de la inseguretat. Els mateixos veïns han recalcat que els barris de Santa Eugènia i Can Gibert han estat territoris de cohesió des de fa 50 anys, i que el problema de seguretat ciutadana és de tots. Demanen més agilitat i immediatesa a les trucades a la policia, i consideren “inadmissible que trucar al 092 tingui cost per al ciutadà”. També es queixen de totes les explicacions que han de donar a la policia per denunciar algun fet.