Una cinquantena de treballadors de Caixabank es concentren a Girona contra l’ERO

Altres condicions que planteja la direcció, segons els sindicats, són canvis d'horari, pitjors condicions per promocionar i rebaixes de salaris per a les noves incorporacions. Fonts sindicals van valorar que l'entitat retirés les sortides forçoses però va considerar aquesta mesura "insuficient". Per la seva banda, l'entitat els va assegurar que la majoria de canvis de lloc de treball seran "voluntaris".

A més, els representants sindicals consideren que les condicions que ofereixen per als treballadors que vulguin sortir voluntàriament són pitjors que en les acordades en els ERO del 2013 (2.600 persones) i el 2015 (700 persones) i avisen que "ni de llarg" s'arribarà als 2.157 baixes voluntàries.

El pla estratègic de Caixabank preveu el tancament de 800 oficines fins al 2021 en el marc d'un procés de transformació de la relació amb el client. L'entitat vol accelerar la transformació digital i aposta per un model d'oficina 'store', que vol augmentar fins a les 600 en tres anys. A banda, mantindrà la xarxa rural d'oficines amb 1.100 establiments.

Així doncs, Caixabank justifica la necessitat de l'ERO per adaptar-se als nous temps. Els acomiadaments afecten un 7,3% de la plantilla i inclou 1.913 treballadors de la xarxa d'oficines i 244 de serveis de suport. L'ajust de personal previst per l'entitat no afectarà als treballadors de la demarcació de Barcelona ni els dels serveis centrals.

Foto: ACN