La Direcció General de Joventut destina 1,5 M d'euros als ens locals de les comarques gironines per a desplegar polítiques de joventut

Amb aquest import es financen 145 ajuntaments i 8 consells comarcals gironins el 2019 per a executar Plans Locals i Comarcals de Joventut.

La Direcció General de Joventut (DGJ) destina aquest 2019 un total d’1.509.825 euros a 145 ajuntaments i 8 consells comarcals de les comarques gironines per a desplegar polítiques destinades específicament als i les joves de 16 a 29 anys que viuen a la demarcació, que l’any passat sumaven 111.110 persones.

En concret, 283.236 euros són per als serveis comarcals de joventut, que es destinen a inspeccionar les instal·lacions juvenils, seguir les activitats d’educació en el lleure o contractar el tècnic comarcal de joventut; 276.000 euros més són per al funcionament de les Oficines Joves, on els professionals assessoren els joves de cada comarca en tots els àmbits vitals; i 950.589 euros més s’inverteixen en Plans Locals o Comarcals de Joventut, que són les eines del món local per a planificar i desplegar accions que facilitin la inclusió, l’emancipació i l’apoderament del jovent.

Aquesta  partida es destina als vuit consells comarcals, a 139 municipis gironins de menys de 20.000 habitants, així com a sis municipis gironins de més de 20.000 habitants: Girona, Salt, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

Són dades que ha donat a conèixer  la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, durant la trobada “Som Joventut” de regidors/es i consellers/es comarcals de joventut de les comarques gironines que la DGJ ha organitzat aquest dissabte al matí a l’Edifici de la Generalitat a Girona. Ho ha fet acompanyada del delegat del Govern a Girona, Pere Vila.

Per Georgina Oliva, l’aposta del Govern pel món local és “l’expressió de la voluntat política per desenvolupar polítiques nacionals de joventut seguint criteris de proximitat, equilibri territorial, transparència i coordinació institucional”. En aquest sentit, Oliva ha indicat que les subvencions arriben tant a municipis molt poblats com a municipis petits que disposen de molts pocs recursos per a fer les seves pròpies polítiques de joventut.

Durant la jornada, que és la primera trobada dels responsables polítics de joventut dels ens locals després de la constitució dels ajuntaments i consells comarcals, s’han donat a conèixer els recursos que la DGJ aporta al món local més enllà de les subvencions, com són l’assessorament, la formació o els programes. Així mateix, ja està treballant en l’elaboració consensuada del nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2021-2030.