Fornells de la Selva torna a ser el municipi més ric de Girona, i Salt el més pobre

Pocs canvis en el grup de cinc municipis amb una major renda, quatre dels quals segueixen essent els mateixos que l'any 2016. Fornells de la Selva, que feia anys que era la localitat amb un nivell de renda més alt, l'any passat va baixar fins a la segona posició en benefici de Vilobí, però ara, ha recuperat el seu lloc. En canvi, Vilobí, que el 2016 va ser el municipi amb una major renda, ara desapareix del “top 5” i cau fins a la 29a posició. El segon lloc, en aquest cas, és per a Forallac, amb una renda bruta de 35.063 euros, i darrera seu vénen Les Preses, amb 33.900, La Jonquera, amb 33.743, i Sant Gregori, amb 33.275. En el cas de Sarrià de Ter  volta als 26.758 € i Sant Julià de Ramis 30,111. A la cua, Salt continua essent, un any més, el municipi de la demarcació amb una renda bruta més baixa per habitant. En total, se situa en 21.600 euros, una xifra lleugerament superior a la de l'any anterior, quan eren 20.812. 

D'altra banda, la capital de la demarcació, Girona, ha retrocedit un parell de posicions, tot passant de la setena posició a la novena. D'aquesta manera es confirma la tendència dels darrers anys, en què Girona ha anat baixant lentament posicions, tot i que és la única capital de comarca que se situa entre els deu primers llocs. 

Finalment, les dades de l'Agència Tributària també permeten calcular quina és, de mitjana, la renda bruta de tots els municipis gironins amb menys de mil habitants. En total ascendeix fins a 28.039 euros, és a dir, un miler d'euros per sobre la mitjana de la demarcació.