El nou Trueta va per llarg segons Pere Vila

Vila, ha avançat que aquest 2019 es resoldrà "una de les incògnites sanitàries" més importants del territori: "la ubicació definitiva" del nou hospital.El dubte es manté en situar-lo al costat del Parc Hospitalari Martí Julià, on ja hi ha actualment l'hospital Santa Caterina, o instal·lar-lo en els terrenys de Domeny que l'Ajuntament de Girona va oferir al departament. 

Vila ha avançat que aquest any "no hi haurà reserves econòmiques" en els pressupostos. I és que saber on haurà d'anar, no comporta començar les obres. "Tothom és conscient que passaran molts i molts anys per tenir el nou Trueta", segons Vila.

A més, el portaveu del govern a Girona ha afegit que "no hem de perdre de vista que s'estan fent inversions a l'actual hospital, algunes d'elles molt importants". Per això caldrà amortitzar les noves obres que s'estan fent d'adequació abans no es construeixi el nou hospital.

En aquest sentit, hi ha projectada una ampliació de la zona de quiròfans i de l'hospital de dia oncològic, que comporta la construcció d'un nou edifici de tres plantes amb un total de 3.900 metres quadrats. Aquesta ampliació tindrà un cost de 12 milions d'euros. L'ampliació estarà connectada amb l'edifici principal i es situarà a la banda del riu Ter. Comportarà que l'hospital passi a tenir setze quiròfans, cinc més que els que hi ha actualment.