El Trueta inicia les obres de reforma i d’ampliació de la Unitat d’Imatge Cardíaca

Previous Next

L’empresa Comsa Service Facility Management SAU serà l’encarregada d’executar les obres, que s’han adjudicat mitjançant concurs públic per un import de 434.537,92 euros (IVA inclòs) i que tenen una durada prevista de quatre mesos. Mentre durin les obres, l’activitat assistencial es traslladarà temporalment a altres espais de l’Hospital.

La reforma de la Unitat d’Imatge Cardíaca anirà acompanyada de l’adquisició de nou equipament i programari d’última generació per un valor aproximat de 500.000 euros. Aquesta nova dotació tecnològica farà possible oferir una carta de serveis d’imatge cardiovascular de màxim nivell, que doni cobertura a tots els pacients adults i pediàtrics amb patologia cardíaca de la Regió Sanitària Girona. El projecte es completarà amb la creació d’un programa formatiu d’especialització en imatge cardíaca.

La imatge cardiovascular no invasiva ha esdevingut una eina essencial en l’assistència cardiològica, ja que permet una visualització i una caracterització molt precises de les estructures cardíaques. De fet, avui qualsevol disciplina cardíaca requereix una valoració acurada dels pacients amb tècniques d’imatge, tant abans d’un procediment com després.

En aquest context, la previsió és que quan la Unitat d’Imatge Cardíaca Avançada ja funcioni a ple rendiment, l’activitat global s’incrementi en un 35 %. L’oferta de serveis inclourà estudis d’ecocardiografia transtoràcica i transesofàgica en 2D, 3D i 4D, ecocardiografia d’estrès tant farmacològic com d’esforç físic, i prova d’esforç convencional. També oferirà l’estudi i el seguiment de les cardiopaties congènites de l’adult i de l’infant. Cal destacar, a més, que el nou programari adquirit permetrà obtenir nous paràmetres cardíacs, que ajudaran a millorar l’orientació terapèutica dels pacients.

Aquest projecte serà possible gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que assumirà el 80 % del seu cost total. La nova Unitat d’Imatge Cardíaca Avançada s’emmarca en l’aposta ferma de l’Hospital Trueta per desenvolupar una àrea del cor competitiva i de referència, i se suma a altres actuacions que s’han dut a terme en els darrers anys al Servei de Cardiologia, com ara la renovació de l’equipament de la Unitat d’Hemodinàmica, la consolidació de la Unitat de Rehabilitació Cardíaca i la posada en funcionament de la Unitat d’Arrítmies.

Foto: ICS - IAS