S'eleva a dinou el nombre d'afectats pel brot de sarna detectat a l'Hospital Santa Caterina de Salt

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha tractat un total de 59 professionals de l'hospital que han estat en contacte amb els afectats, com a mesura preventiva per evitar que el brot s'estengui encara més. El centre ha previst també les mesures ambientals necessàries perquè la sarna no es propagui, com la neteja a altes temperatures de tota la roba que podria estar contaminada.

La sarna és una malaltia parasitària de la pell que causada per un àcar microscòpic que viu a la capa superior de la dermis, on diposita els ous. També coneguda com a escabiosi, la sarna produeix una interna i severa picor molt molesta, especialment a la nit o quan la temperatura del cos augmenta. Provoca una erupció a la pell, així com butllofes que empitjoren quan els afectats no poden evitar rascar-se. 

Es propaga generalment per contacte directe amb la pell d'una persona afectada, fet pel qual el risc de contagi és elevat en les persones que conviuen amb el pacient o el tracten. De totes maneres, també es pot produir contagi de manera indirecta, per intercanvi de roba, tovalloles o llençols que hagi fet servir una persona afectada.

Foto: Cedida