Una jornada reuneix a Girona un centenar de professionals per parlar de les empreses promotores de salut com una inversió de futur

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), l’Institut Català de la Salut (ICS) i PIMEC Girona s’ha organitzat la I Jornada d’Empresa Promotora de Salut de la demarcació de Girona a l’Auditori Irla de la Generalitat a Girona, a la qual han assistit un centenar de professionals. En el decurs de la jornada, entre d’altres, s’ha presentat el projecte d’empresa promotora de la salut (EPS), creat per l’ASPCAT, amb l’objectiu de reconèixer i impulsar la feina de les empreses compromeses per a la salut dels seus treballadors/es i per això ha creat un diploma d’adhesió al projecte. Aquesta adhesió s’aconsegueix mitjançant un procés d’autoavaluació basat en un qüestionari consensuat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Hi ha quatre nivells d’adhesió d’acord amb el resultat de l’autoavaluació: membre, bronze, argent i or. A nivell de Catalunya ja hi ha 14 empreses que han obtingut el diploma d’adhesió, entre les quals destaca la Universitat de Girona amb el nivell argent.

Una EPS és aquella que, a més de complir amb totes les mesures de seguretat i de prevenció de riscos laborals, es preocupa pel benestar dels seus treballadors, que són el seu principal actiu, dona suport de manera activa a la política de promoció de la salut en l’entorn laboral i està compromesa amb la comunitat a la qual pertany i amb la sostenibilitat.

En el decurs de la Jornada s’han compartit coneixements i experiències d’empreses que estan invertint en prevenció de riscos laborals i promoció de la salut, aconseguint resultats excel·lents en productivitat, qualitat i competitivitat, com la Universitat de Girona, la Generalitat a Girona, l’empresa Oller o Igeotest.

El projecte d’EPS s’emmarca dins el Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública  2017-2020 (PINSAP) i en el Pla de Salut de Catalunya 2016-2020.

Foto: ASPCAT