Vacunació Grip a les farmàcies

Personal d’infermeria dels CAP de Girona van anar a les farmàcies de la ciutat per vacunar de la grip amb qui havia concertat hora i forma part d’un pla pilot que té com a objectiu incrementar la cobertura en els grups de risc.
Al CAP de Sarrià de Ter ja s’ha començat a vacunar i s’ha de demanar hora.
L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació.