Girona acull un any més la Marató de Donants de Sang del 10 al 17 de gener

L’objectiu de la iniciativa és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant els vuit dies de la campanya i poder arribar al nivell òptim de reserves després de Nadal, quan les donacions baixen un 25%. La regidora Marta Sureda explica que des de l’Ajuntament de Girona donen suport a la gran iniciativa de la Marató de Donants de Sang, que un any més fa la gran tasca d’aconseguir donacions apunta, i anima a  tots els gironins i gironines a participar-hi i a reafirmar el caràcter solidari de la ciutat. La campanya d’enguany tindrà lloc del 10 al 17 de gener i a Girona i tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta. 

Una de les principals novetats d’aquest any és la inauguració del nou canal de Whatsapp del Banc de Sang, l’anomenat Whatsang. A través del número 677 071 756, qualsevol persona podrà fer consultes personals i rebre informacions destacades de forma àgil i propera. El canal ja està en marxa i constitueix el primer organisme de la Generalitat de Catalunya amb un compte oficial de servei a la ciutadania a través d’aquesta plataforma.

L’altra novetat de la Marató de Donants de Sang 2020 és la cançó de la campanya, que ha compost el cantant de trap Lildami sobre les donacions i que explica l’experiència del seu germà, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os.

 La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i el dissabte, de 10 a 14 h. També es podrà donar sang el dia 10 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

Foto: Ajuntament de Girona