Girona promociona l’Any del Xuixo en el Firatast

Concretament, en aquesta ocasió, l’Ajuntament, amb la col·laboració del Gremi de Pastissers Artesans de Girona, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i de la Pastisseria Can Castelló, serà present a Firatast amb un estand promocional de l’Any del Xuixo. Durant els dies de durada de l’esdeveniment, el públic assistent podrà tastar el dolç típic gironí i conèixer-ne el seu procés d’elaboració de la mà dels experts del sector pastisser gironí.

Amb l’Any del Xuixo l’Ajuntament de Girona celebra el naixement d’aquest típic dolç gironí, elaborat per primer cop l’any 1918 a l’obrador de la confiteria Puig, ubicat al carrer de la Cort Reial. Cent anys després, el consistori ha programat diverses actuacions per donar a conèixer i promocionar el que es considera un dels productes gastronòmics de referència de la ciutat.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “la presència en aquesta fira gastronòmica és una gran oportunitat per dinamitzar el sector i  donar a conèixer l’Any del Xuixo,  que posa en valor aquesta dolça centenària, típica de Girona, convertida en un dels productes gastronòmics més coneguts de la nostra ciutat”. 

El Firatast, la fira de degustació per excel·lència de les comarques gironines, té lloc enguany del 17 al 20 de gener al Palau de Fires de Girona.