La PAH porta al Parlament el cas d’estafa a les dotze famílies de Sant Julià

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca assisteix avui dimarts al Parlament de Catalunya per demanar que s’aturin els tres desnonaments prevists a edificis de Sant Narcís i Santa Eugènia, de Girona, i a Sant Julià de Ramis. Els tres blocs de pisos són propietat de la Sareb i, per aquest motiu, des de la PAH reclamen solucions immediates a la cambra.

El cas de les dotze famílies de Sant Julià és urgent, ja que la data de desnonament està prevista pel pròxim 8 de febrer a les deu del matí. Marta Afuera, integrant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, explica que les famílies estan desesperades per trobar una alternativa, i demanen lloguers socials i assequibles per elles.

Les famílies han estat víctimes d’estafa segons la PAH, ja que han pagat el lloguer durant un any a l’antic propietari del pis, quan aquest ja era de la Sareb. Marta Afuera demana al Parlament de Catalunya i a les administracions corresponents una solució immediata per aquests casos.

La Plataforma demanarà a la cambra que es voti una moció de retirada de l’ordre de desnonament per al bloc de pisos de Sant Julià. Marta Afuera també insta l’alcalde del poble a encapçalar les negociacions amb les administracions públiques per solucionar la situació de les dotze famílies.

Està prevista una reunió amb l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, demà dimecres al matí per trobar una solució a la situació dels veïns afectats.

 

Imatge: Parlament de Catalunya