L’Escènit omplirà de circ de primer nivell Girona durant el mes de juliol

Segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas “En la nostra ferma aposta per acostar la cultura a la ciutadania, l’Escènit hi té un paper clau perquè ofereix una proposta fresca, atractiva i de qualitat que posa l’art a l’abast de tothom i que permet portar a Girona companyies referents en el món del circ”.

 

Encetarà la programació d’enguany el mestre titellaire Alex Mihajlovski i el seu fidel acompanyant Barti, que actuaran el dilluns 2 de juliol amb un espectacle de titelles on la línia entre realitat i ficció és tan prima que sembla que la titella estigui realment viva. El dijous dia 5 Los Muchachos, amb 78 Tours, presentaran un dels vestigis del circ tradicional: la roda de la mort, un aparell per a sensacions fortes i amb gran simbolisme per la seva dimensió aèria, monumental i fins i tot totèmica amb els seus 10 metres d’alçada.

 

Koselig, de la companyia Capicua, es mostrarà tal com és el 9 de juliol a través de diferents tècniques aèries com el trapezi fix, la corda doble i el pal. Aquest espectacle es farà a la plaça de les Botxes de la Devesa. Cirque Rouages, amb la gironina Mariona Moya, representaran ...Sodade... el 12 de juliol, una estructura de circ única, un cable infinit on quatre cossos en equilibri i tres músics relataran la història d’un ancià ben especial.

 

La multipremiada companyia valenciana Maduixa aportarà el toc de dansa amb Mulïer el 10 de juliol, una proposta dansada sobre xanques interpretada per cinc ballarines que ret homenatge a les dones lluitadores. Mira T, el 16 de juliol, es presentarà com un home, una gran balança, equilibris, contrapesos, límits i la recerca constant d’un mateix a través de la mirada pròpia i aliena. Un solo a càrrec de Jordi Panareda de Circ Pànic.

 

Furieuse tendresse, dels belgues Cirque Exalté, és una proposta de circ de tres exaltats que surten a escena amb la mateixa passió que desprèn el rock salvatge i la poesia ardent del disc Horses, de Patti Smith. L’obra es podrà veure el dimarts 17 de juliol. Clourà la programació d’aquest estiu la companyia lleidatana Jam, amb El Mêtre, el dilluns 23 de juliol en què un personatge enamorat que busca parella farà gaudir a tota la família amb la seva tendresa i complicitat.