Els centres educatius enceten el segon trimestre amb novetats respecte l’anterior

Els centres educatius d’arreu de Catalunya han començat avui el segon trimestre del curs 2022/23 i ho han fet amb novetats respecte com van acabar el primer. A nivell català, s’han incorporat un total de 3.566 nous docents a les escoles i instituts del país gràcies als acords entre el Departament d’Educació i els sindicats.

S’ha dut a terme la incorporació per assegurar així la reducció d’una hora lectiva (fins les vint-i-tres) als professors i mestres. La portaveu del sindicat educatiu USTEC-STEs, Iolanda Segura, explicava avui a El Matí de Catalunya Ràdio que tot i aquesta mesura manté la convocatòria de dos dies de vaga a finals del mes de gener.

Sarrià de Ter no ha estat cap excepció i també ha reprès el curs escolar aquest matí de dilluns i també es veurà afectat per la vaga. Iolanda Segura afegeix que la intenció és frenar les retallades en educació que pretén el govern de la Generalitat de Catalunya en els nous pressupostos.

A més, Iolanda Segura també defensa que la vaga sigui conjunta amb els treballadors sanitaris, ja que l’objectiu comú és garantir els serveis bàsics a la societat.

La vaga està convocada els dies 25 i 26 d’aquest mes de gener i, si no hi ha un acord en les pròximes meses de negociació, no es desconvocarà.

 

Imatge: USTEC-STEs