El curs escolar començarà el 6 de setembre tot i el rebuig del sindicat educatiu

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat va anunciar ahir l’inici del curs escolar 2023/24 que tornarà a ser durant la primera setmana del mes de setembre. Educació Primària i Secundària començaran dia 6, mentre Batxillerat i Formació Professional ho faran dia 12.

Aquesta decisió ha topat amb el rebuig de Ustec-Stes, el sindicat educatiu, qui va ocupar ahir la seu del Departament a Barcelona a mode de protesta. La seva portaveu, Iolanda Segura, denunciava a RTVE que no s’ha tingut en compte l’opinió dels docents pera consensuar les dates d’inici i final de curs.

Per altra banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, reconeixia avui a TV3 que les dates d’inici i final de curs s’han decidit després de reunions amb totes les parts de l’àmbit educatiu, també els sindicats.

L’avançament del curs va sobtar l’any passat als centres, també els de Sarrià de Ter, ja que no tenien les instal·lacions enllestides i adaptades al començament durant la primera setmana de setembre. Ho explicava el director de l’Institut de Sarrià, Albert Bayot.

El final de curs es manté el 21 de juny per a tots els nivells educatius.